Pirjo Leppänen

Pirjo LeppänenPirjoc_6303693

Sopraano Pirjo Leppänen aloitti musiikkiopintonsa kolmivuotiaana Päijät-Hämeen konservatoriossa. 10 vuoden viuluopintojen jälkeen hän aloitti oboensoiton. Oboeopinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa ja Pariisin konservatoriossa. Lauluopinnot hän aloitti 1992 Sibelius-Akatemiassa, jossa hän suoritti sekä oboensoiton että laulun A-tutkinnot ja valmistui musiikin maisteriksi 1997. Hän on toiminut 1997 alkaen orkesterimuusikkona ja klassisena laulajana.

Leppänen on jatkanut lauluopintojaan mm. Pietarin Mariinski-oopperan Nuorten laulajien kesäakatemiassa. Professori Irina Gavrilovicin johdolla Wienissä hän on opiskellut 2009 alkaen. Leppäsen oopperarooleja ovat olleet Rigoletton Gilda, Taikahuilun Yön kuningatar ja Lemmenjuoman Adina. Hän on esiintynyt mm. Turun Filharmonisen Orkesterin ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan solistina. Hän on konsertoinut Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut kansainvälisiin laulukilpailuihin Venäjällä ja Ruotsissa.

Leppänen on opettanut laulua Helsingissä v:sta 2004 ja Lahden konservatoriossa 2011 alkaen. Hän toimii myös Lahden Ooppera ry:n hallituksessa, oopperakerho UFO:n tuottajana ja Lahden Oopperakuoron äänenhuoltajana sekä OperArte ry:n hallituksessa.

Ensimmäinen almusisar/Sisar Dolcina OperArte ry:n Suor Angelicassa Helsingissä 2014

Soloistfinder.com-sivuni

Adina

Donizettin Lemmenjuoman Adina Lahdessa 2006