Pirjo Leppänen

Pirjo LeppänenPirjoc_6303693

Sopraano Pirjo Leppänen aloitti musiikkiopintonsa kolmivuotiaana Päijät-Hämeen konservatoriossa. 10 vuoden viuluopintojen jälkeen hän aloitti oboensoiton. Oboeopinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa ja Pariisin konservatoriossa. Lauluopinnot hän aloitti 1992 Sibelius-Akatemiassa, jossa hän suoritti sekä oboensoiton että laulun A-tutkinnot ja valmistui musiikin maisteriksi 1997. Hän on toiminut 1997 alkaen orkesterimuusikkona ja klassisena laulajana.

Leppänen on jatkanut lauluopintojaan mm. Pietarin Mariinski-oopperan Nuorten laulajien kesäakatemiassa. Professori Irina Gavrilovicin johdolla Wienissä hän on opiskellut 2009 alkaen. Leppäsen oopperarooleja ovat olleet Rigoletton Gilda, Taikahuilun Yön kuningatar, Lemmenjuoman Adina, Carmenin Micaëla sekä Merikannon Pohjan neidin nimiosa. Hän on esiintynyt mm. Turun Filharmonisen Orkesterin ja Puolustusvoimien Varusmiessoittokunnan solistina. Hän on konsertoinut Suomessa ja ulkomailla sekä osallistunut kansainvälisiin laulukilpailuihin Venäjällä ja Ruotsissa.

Leppänen on opettanut laulua Helsingissä v:sta 2004 ja Lahden konservatoriossa vuosina 2011-2019. Hän toimii myös Lahden Ooppera ry:n ja Oopperayhdistys Operaatio! ry:n hallituksessa.

Advertisement